Zij-kant Bredene is een progressieve organisatie die opkomt voor de gelijkheid van mannen en vrouwen en tegen genderdiscriminatie.  Sinds een 10-tal jaar organiseert de vereniging activiteiten met een maatschappelijk thema (voordrachten, filmvoorstellingen,…). Met de opbrengst ervan worden lokale goede doelen ondersteunt.

De dames van zij-kant Bredene overhandigen een pakket hygiëne- en verzorgingsproducten en een aankoopbon aan de verantwoordelijke van ’t Groot Verschil.

Door de pandemie werden ook deze activiteiten on hold gezet, maar nu overhandigt de vereniging een aankoopbedrag van 500 euro aan de sociale kruidenier Bredene ’t Groot Verschil, dit voor de aankoop van intieme hygiëne- en verzorgingsproducten voor vrouwen.  De maandelijkse aankoop van deze producten neemt immers voor vrouwen in armoede een serieuze hap uit het gezinsbudget.